Sabtu, 28 September 2013

TEGAR aku yang dulu bukanlah yang sekarang (VIDEO KLIP RASMI)





Masa dalam perjalanan balik ke kuala kedah menaiki Feri Langkawi Ferry (LK) Sdn Bhd,
aku saja-saja seronok dok men "google" video klip lagu-lagu kat You Tube..

Bosan kot dok terperuk dalam feri hampir 2 jam darik pulau ke tanah besar..
Cerita hat yang ditayangkan kat tv feri tue pulak kurang menarik,
tetiba saja aku terjumpa video klip rasmi anak kecil TEGAR dari Indonesia neh..

Punya femes budak neh, lagu dia menjadik siulan  kepada semua peringkat umur tak kira tua mahupon hat muda, budak-budak lagi lah suka bila dengaq lagu neh.. senang saja lirik dia walaupon sekalik dengaq tak beberapa paham apa yang dia nyanyikan

Aku neh pulak jenis kalau download lagu tak kira apa bahasa..
baik bahasa melayu ataupon mat saleh, mesti kena cari yang ada lirik..
bukan apa, senang nak tau butiran sebutan penyanyi tue (!)owh.. SKEMAnya!
dok syiok pulun nyanyi berpuluh kali, ntah2 larik ke laut maksudnya bila sesuka hati saja dengaq tanpa tengok lirik kan?!! (aku tau dalam hati hampa dok pulun kata --->> ada aku kesah??!!)

:P  :P  :P



HAH, hat neh la lagu yang aku simpan dalam tablet bucukk aku tue...

Lirik lagu neh sedikit sebanyak terkena gak tempias kat kehidupan aku,
dulu dengan sekarang...
alhamdulillah, sekarang dah banyak perubahan nya..


tapi bukan lah bermakna dedulu aku neh pengemis jalanan 
:(
cuma nya,
aku kembali "BAHAGIA" pabila mengambil langkah drastik untuk keluar dari kepompong 
kisah duka lalu

-lagu ini umpama satu ceritera-

ianya adalah luahanrasa "DALAM HATI ADA TAMAN" aku
hanya mereka yang terdekat dengan aku paham ceritera ini
tak perlu lah aku nak hurai satu persatu, biarlah..
CERITA LAMA BIARLAH PERGI DIBAWA ANGIN BAYU

Huarghhh..
tetiba jer mood sedih + pilu + sentap : tangkap leleh kan!!


p/s: luaran x menggambarkan dalaman, HANYA MANIKAM MENGENAL JAUHARI !!!