Selasa, 26 April 2011

Final Exam.... Wuaaaaa


buat semua kengkawan yang sama-sama sedang bertungkus lumus memerah otak sempena final exam neh, GOOD LUCK diucapkan!! aku pon sama... bz sungguh... dengan kelija, final exam, kursus, miting, bla... bla.. bla.....

Rabu, 13 April 2011

Yahoo!! I Got A New Shoes.... :)


Petang tadik masa nak balik opis, sempat gitau kak azah kata nak g shopping mopping kasut joging.. hehhhehehe... Azam bulan baru :P

Katanya kat Bilion tengah sale 50%... amatlah teruja aku mendengaqnya!! tak sabaq nak p...

So, lepas beli pulut durian & makan mihun sup kat pasaq malam.. aku ngan along meneruskan misi gi Bilion tuk beli kasut joging baru.. hahahha..

Ushar punya ushar.. maka terbekenanlah sepasang kasut neh..
Aku suka sangat kaler merah, jadik kasut yang nak dipakai pon musti kaler merah gak (walaupon sebenaqnya pinky!!)







survey jangan tak survey



antara kasut-kasut yang ditayangkan



finally, i choose THIS ONE!!



saiz 4??? keciknyerr... memang dah neh jer saiz yg muat!! huhuhuu...




muat-muat jer kan?? so bilalah agaknya nak start g joging neh kak azah??

dah tak sabaq sangat nk try test power kasut neh... dah la brand pon POWER.. hahahaha



p/s: kenA CAPAI  gak MISI untuk bulan ini!!  caiyok3x

Isnin, 11 April 2011

CIKGU SHIDA DARI PARIT...


aku suka sangat bila tengok video-video miming yang di upload oleh Cikgu Shida neh kat Youtube. 
walaupon ramai yang mengutuk beliau, beliau tetap  maintain selamba dan tak melatah.....


Ahad, 10 April 2011

KEK CAWAN - cuba, try & test

Dari tempat keja g aku berkobar-kobar nk balik wat kek cawan.. neh suma penangan dari soklan nina (my best friend @ kbg pasu) yg tanya pasai resepi kek cawan minggu lepaih. Dia dok carik resepi kek cawan yg sedap-sedap sbb anaknya danisha suka sangat makan menda alah neh.

Jadinya balik ja keja, aku terus memulakan misi wat pertama kalinya wat kek cawan neh...
Memula ingat nk tunggu anak buah haku, along mai tolong selasa neh. Tapi punya tak sabaq, malam neh gak aku wat sengsorang. Huhuhu..



dah hampir 8 bulan aku beli menda alah neh, mlm neh baru rasmi.. huhuhu



aku wat kek cawan neh, pakai kek kotak segera ja 



memula, kita masukkan bahan A yer tuan/puan ==> jangan tanya aku pebenda lah yg ada dalam bahan neh, sbb aku memiang tatau pon :P



okeh... dah masukkan suma bahan, kita tunggu mesin neh kisaq smpai sebati yer



cumel.. cumel... aku suka!!!



masukkan bahan yg dah siap neh ke dalam bekas kek cawan


 taraaa.....



siap ada bekas yg besaq g..



sat-sat, nak bagi nama yang besh-besh...



momma mini cupcake


papa's cupcake


so, sekarang kita dah boleh masak kek cawan berkenaan di dalam oven yer tuan/puan (skema giler ayat aku)


percubaan pertama: GAGAL!!! wuaaa..



kali kedua dan seterusnya, dah semakin baik :)







tak sabaq nak jamu opismet makan kek cawan aku yg perbagai-bagai rupa neh...

untuk incik B, i tapau juga 4 u... so jangan sentap-sentap yer.. hehhehe

aku kata : so kalu nina baca entry neh, jangan malu-malu tuk wat tempahan ngan aku no... (hahhaha, pulun cap pelam tull!!!) kalau tuan/puan yg baca entry neh pon berminat nak try, pikirlah masak-masak... kot-kot sesalan anda tak terhenti kot!!

Rabu, 6 April 2011

Make Up Tutorial.. I like It!!!


aku terjumpa video neh masa dok gian blogwalking tadik..


memang cumell gileer budak neh!! sangat-sangat suka bila nengok aksi dia dok wat tutorial make up neh..


Dah la comel, makin comel bila dia muncungkan mulut untuk pakai lipstick.. huhuhu

Selasa, 5 April 2011

Usop Wilcha - Hantu Kak Limah Balik Rumah



dah sakan eih, blogger-blogger len dok nulih pasai pak cik usop wilcha neh wat kemunculan dlm ABPBH neh... kekiranya aku lah antara orang yg ter"last" wat entry pasai dia... 

so aku pon tertanya-tanya gaklah apa sangat lah yg pelawoknya...???
isk.. isk... iskkk... memang lawak sakan!! hahhahhaha...  berdekah-dekah aku gelak sakan bila selesai tengok video neh... hahahhahahah... tak abeh gelak lagi neh....

memang berkesan sungguh lakonan pak cik usop neh hinggakan suma owg bila tengok dia, pasti terbayangkan dialog-dialog lakonannya... dengan aksi tangan beliau yg lemah gemalai tue... :)

aku sukaaaa... aku sukaaa....

so, ampa lak ghasa tak apa yang aku ghasa?????


Jom Jalan-Jalan : Tanjung Dawai

minggu lepas, aku bawak budak tecik - Amisha neh ikut g class kat Sg Petani.... On da way balik ke Kuala Kedah kami sempat g jalan-jalan cari makan kat Tg Dawai...


ada gak kedai jual kain tudung,,, canteq amatt





ini lah dia Arked Tanjung Dawai... second time mai sini.. 1st time masa induksi 2006



tingkat bawah: juai makanan laut



kedai seberang arked, turut jual ikan masin






turun ja dari keta, terus dia terpa p kedai jual kacang-kacang neh!! siap beli dua bungkus.. besaqnya selera iecha



muka cam boring jer mamat neh layan karenah iecha




siap posing-posing ala-ala model gitu



iecha, yg pantang nmpak kamera


kuih peberet aku.. ntah nama hapa ntah



mkn kacang sambil ngadap pantai merdeka kt seberang sana


tak sabaq tunggu waitress mai amek order
(makan-makan kt arked tg dawai tingkat bawah)




jeti tg dawai, utk g ke pantai merdeka kena nek bot-bot neh



makanan yg simple... tp amat-amat seedaapp



uiks... takkan makan ayam goreng jer kot??




sekali dok ralit makan, ternampak biawak yg amat besaq sekali neh




biawak laut???


iecha yg teramat teruja bila nmpak "buaya"





kata iecha : "eh, boya neh masuk dlm lubang bwh kedai neh lah!!"



seberang sana ialah Pantai Merdeka yer tuan, puan



"alah, keciknya kacang neh!! ".. HURM, manyak komen sungguh ini budak tecik...


jeti tg dawai...






kucing pon kaluit dok p mai, p mai...



muka kenyang mkn kacang + ayam goreng



"wah, nak beli.. nk beli!!"...



kt sini banyak jual ikan bilis... ermm, sama macam kt langkawi jugak



pulun dok teruja..




sotong kering... yg mentah neh jugak lah budak tecik neh pulun nk makan.. hurmmm



ikan bilis... ikan bilis,,,



ayat iecha: "tangkap gambaq ceq dok tunjuk benda neh!!"













on da way balik dari tg dawai ke yan...



pemandangan yg tak pernah aku lihat.... isk3x lembu-lembu lak jdik guard kt kedai neh



steady jer muka lembu neh... memang hari-hari lepak kt kedai neh kot



iecha yg amat teruja... sanggup heret benda alah neh bawak balik ke pulau



budak garang yg asik gigit orang 



iecha yg semangat dok bercerita pada izzati...



finally.... :)




memandangkan kita skang dalam mood di Tg Dawai.. so maghi reramai kita hayati lagu peberet aku neh CINTA PANTAI MERDEKA