Khamis, 31 Mac 2011

Ekspedisi Mendaki Gunung MatCincang, Pulau Langkawi

19/03/2011

aku, along, k.azah, ejam, farah, pak cop, amy, wan, anip, pali, ex & nadhar berkumpul kat telaga tujuh untuk memulakan ekspidisi kami iaitu mendaki Gunung MatCincang. Tak plan tak hapa2.. terjangkit sama nk p panjat gunung bersebelahan Cable Car tue.. memang keputusan yang gilooss betull!! dah la lama tak bersenam, tetiba lak ada hati nak meragas bukit bukau.


muka excited.. kui 8 pg dah terpacak kat parking telaga tujuh



kak azah sempat g ber"sms".... huhuhu, dok order nasik goreng ka??


antara peserta-peserta yang turut serta


cik amy... dr mula naik sampai turun balik, penuh bersemangat



our group... very-very happening beb



sebelum naik gunung.. amik gambaq dulu

p/s: okies... setakat ini dulu yer.... nantikan catatan aku yang seterusnya dalam episod akan datang... babaiiii !!!


Awan Nano - Hafiz Af



dah lama aku nk upload video Awan Nano nyanyian Hafiz Af neh.. Pertama kali tengok video neh kat Astro Ria, aku wat layan tak layan jer.. tapi dah tertengok berkali-kali, rasa best lah pulak.. Lagipon video klip neh penuh ngan pengajaran... so jom layannnnnn!!!

Sabtu, 26 Mac 2011

Petua Mak Dara : Rambut Yang Harum

Bagi mendapatkan rambut yang berbau harum, ambil 5 helai daun pandan muda dan 2 helai daun limau purut. Kisar hingga halus, kemudian tapis dan gunakan pati tersebut dengan menitiskannya ke rambut. Biarkan seketika. Hasilnya juga kulit kepala bebas dari kelumumur. 


Selamat mencuba, semoga berjaya :)



daun pandan


daun limau purut


maka terhasillah.. rambut yg cantik & harum mewangi :)



Khamis, 24 Mac 2011

Lelaki Berbohong 1092 Kali Dalam Setahun



Berdasarkan penelitian di england, kebanyakan lelaki berbohong tiga kali setiap hari (1092 kali dalam setahun) berbanding dengan wanita yang hanya berbohong sebanyak 728 kali setahun. Daripada jumlah itu, 25% lelaki mengaku berbohong kepada ibunya dan 10% mengaku berbohong kepada kekasih atau isteri. 


petikan dari Majalah Rapi

Rabu, 23 Mac 2011

Fatin Liyana (Blogger Pemes tue) tulih pasaii video klip Smash!! i like :)

Tengah dok sesedap rasa BlogWalking, tetiba terjumpa entry blogger famous Fatin Liyana cerita pasaii video klip kumpulan penyanyi dari Indonesia, Smash. sila klik  di sini Tengok punya tengok, besh jugak nooo...

So kat sini aku pon dengan berbesaq hatinya nk share ngan ampa suma video klip Smash - I Heart U..
Mintak izin yer cik Fatin Liyana...

p/s: erk, cenat cenut??? agak-agak apa lah maksud perkataan tue yer?? Fatin Liyana, tolong explain sat no.. 10q



video


Haku suka!!! so ampa suma lak camna???? komen sket....







Mau Makan Apa???

Memandangkan sehari dua neh, cuaca asik hujan jer... So keinginan nak makan meluap-luap yang teramat sangat. Tengahari tadik dah balun Nasi Ayam Periuk Besaq kat Langkawi Mall sebelah Kedai Borong Sakan, Pekan Kuah. Dalam kepala otak neh, dok terbayang-bayang alangkah sedapnya klu dapat MAKAN...



pagi tadik dah makan nasik!! takkan petang pon nasik lagi kot??





KFC?? uishh.. tak ble- tak ble, nanti tambah gumuk!!




wohoooo.... syok giler bila tengok gambaq bihun + kuah laksa neh, mengancam beb




kecur liur terbayangkan Mekdi..




Pasemboq??? wuaaaa.... jauh gilaa nak p ke Penang





Artisan Pizza!! agak2 ada tak sesapa nk blanja aku?? esok kan dah GAJI.. hehheehhe

and pikiaq punya pikiaq, maka terhasil lah...

jeng.. jeng... jenggggg



milo panas + roti teloq



Akhirnya... ini jerlah yang dapat aku makan time neh memandangkan ujan turun lebat2..

tak dapat nak kuaq p mana-mana ... Wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa








Selasa, 22 Mac 2011

"KAMI BLOGGER UTAGHA"



dah banyak kali aku nak wat entry pasai "Kami Blogger Utagha" neh, tapi baru sekarang berkesempatan....
wat suma blogger-blogger utara yang len, jangan lupa follow aku yerk :) hehhehehe...
ops lupa nak habaq, cek dok kat Pulau Langkawi, Kedah.
kot-kot bajet banyak ble la mai wat ghattering kat pulau neh yer!! salam ukhwah

Paku Punya Cerita

Bila tengok balik semua gambaq-gambaq yang aku simpan dalam laptop, rasa lawak sungguh bila tengok gambaq neh.... lebih lawak dari cerita Raja Lawak 5 walaupun bagi empunya ceghita, benda neh sadis sesangat. Alkisah nya ada orang tue, dok ceghita pasai keta kesayangan dia. Suma yang terkeluaq tip top belaka. Tapi tup.. tup.. masa kami keluaq nak p makan tengah hari


halamak... lekat paku lah pulak!!


hero dah mai nak tolong


okeh2... suma neh bisa diurus. bak meh RM15


dalam dok susah hati, dan lagi pi KFC


jemput makan suma

p/s: jgn marah yer Tuan Empunya keta, sebab i ter'upload' ceghita neh

Jumaat, 18 Mac 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

17/03/2011@10.15 malam

aku ngan incik B pegi nengok cerita yang tengah hot kat panggung wayang skang neh "Hikayat Merong Mahawangsa" (HMM)... dari cerita kengkawan ngan anak sedara aku, Athirah, katanya citer neh best sesangat. So tanpa membuang masa aku teruskan jua hajat g nengok buah tangan Kru yang terbaru neh.


perangai yang xble ditinggalkan, tangkap gambaq... hah poster pon jadik lah

Kesimpulan yang dapat disimpulkan lepas nengok ceghita neh:-

  • syok sgt sebab sebelum masuk tgk ceghita neh, aku tatau hapa satu pon pasaii Merong Mahawangsa... muahahhah. suma memori masa blajaq kt skolah dulu dah total lost... nampak sgt2 kata makin tua
  • masa memula start ceghita, panggung senyap sunyi termasuklah segala bunyik suara dari filem HMM.. rerupanya bebudak kerja panggung tue terlupa nk bukak "suara"... isk isk isk camtu pon ada!!
  • tengah ceghita dok rancak, aku hampir-hampir terlelap.. wuishh agak boring penceritaan ini (pada pandangan aku la... klu korang suka, baguih la!!).. asik dok berpikiaq, bila lah ceghita neh nak habih ya? tak kusangka incik B pon turut berkata-kata, "cerita neh best, tapi slow sangat!! seb baik tak tidoq, klu tak wugi bayaq tiket... hehhehehe, tak baik kata camtu.. nanti kecik ati Yusry Kru :P
  • bila dah tamat, aku bangun ngan gumbiranya.. yes yes yes dah abih... hihihi... Anyway cerita neh baguih sbb kita dapat imbas balik cerita tentang sejarah Langkasuka... cumanya buat orang cam aku yang tak minat ceghita perang merang neh... punyalah seksa tunggu. Bila lah nk tamat.... hurmmm kesimpulannya, janganlah ajak aku g tengok cerita-cerita cam neh lagik. Wat rugi duit ja blanja tiket tuk aku :) 

Khamis, 17 Mac 2011

tik tok tik tok... part 2

akhirnya berjaya gak aku meng'upload' gambaq-gambaq masa aku, mr bee, kak azah ngan ejam g agro tani.. so saksikanlahhhhhhhhhhh..... (versi iwan nyanyi lagu "memori daun pisang" hiihiiii)


hajat hati nk beli, tapi....


husband ina, dok sibuk pilih bola tuk dijual


with my BFF merangkap sepupu haku, ina


wit ina & ayien (adik ina)


together gether Friend 4 eva


kat kedai neh la, aku beli nanas madu (bebudak opis puji kata sedap!!)


semua teruja dok nengok show Pak Long - Selagi Ada Rindu


gerai-gerai yg ada kt AgroTani


penat berjalan.. sandaq kat pokok nyioq sat


hah.. beli-beli jangan tak beli



so sweett..


ejam dok kalut pilih DROCK


kak azah with her luvely hubby, ejam 


tekun dok pilih

Wuaaa... my BABY !!

Pagi yg agak kurang baik... dalam keadaan kelam kabut nk mai kerja, tersagat tiang masa nak undur keta keluaq dari parking... Alamatnya keta aku kuaq darah putih!! huhuhu... tersangat2 sedih bercampur kecewa, hiba, sakit hati dan yang sewaktu dengannya... dah la keta kesayangan, tetiba lak calar balar yang amat...


keta yang telah dicalari tiang..


tak larat sapu air mata, bila tengok baby dah jadik camneh

Rabu, 16 Mac 2011

tik tok tik tok...

Dah pukul 3 pagi tapi napa lah mata neh tak ngantuk2 g, hurmm..... dah lah esok masuk kelija kui 7.30pagi. Malam tadik 10-12pm 15/03/2011, aku, k.azah, ejam ngan mr bee g jalan2 kt kota tani @ kg kuala muda. Time kami smpai Pak Long (penyanyi selagi ada rindu) dok wat show. Maka ramailah yang dok berkerumun dok dengaq nyanyian Pak Long. Banyak gerai-gerai yang ada kt situ dari jual buah-buahan hinggalah aksesori wanita cam tudung ngan handbag. Sempat gak aku beli nanas yang reganya RM1/sebiji untuk dibawak ke opis esok. Ejam ngan mr bee lak beli DROCK (entah betui entah tak ejaan aku neh) alah menda alah yg owg guna tuk korek tanah tue.... 7 biji depa beli!!! muahahhaa cam owg kaya ja lagaknya sedangkan itu hanyalah mainan, klu yg betul op kos sebijik pon tak mampu dibelinya :P  Jalan punya jalan, terjumpa sowang dua geng2 opis. Ada yang turut meniaga kt situ, tak kurang gak yg round2 cam kami berempat. Part paling best, jumpa myBFF lina danisha tgh dok sibuk jual bola besaq. Rajin dia amik cuti balik pulau tuk menjual bola-bola tue :) anyway janji dia nk blanja secawan kopi tetap akan kutuntut memandangkan reni besday aku :).. Gambaq2 sepanjang keberadaan kme kat sana tak dapat di upload memandangkan terdapat kesilapan teknikal kt laptop haku neh.. Esok2 lah aku masukkan yer

selamat datang

setelah sekian lama memendam perasaan membuak2 untuk turut serta mempunyai blog (uishhh.. skemanya haku) maka akhirnya pada mlm ini terciptanya blog kepunyaanku -dA sTORy oF mInE-... alhamdulillah berjaya jua akhirnya :)