Ahad, 29 Mei 2011

Mesyuarat Agong Puspanita Cawangan Langkawi

Baru jer balik dari Mesyuarat PUSPANITA Cawangan Langkawi di Pejabat Daerah Langkawi....

Part paling syok bila kebanyakan hadiah Cabutan Bertuah dimonopoli oleh staff Pejabat Kesihatan Daerah Langkawi... :) hehehehehe... siok, siokkkkk!!!

Meh kita tengok muka2 bertuah ini :-




door gift --->>> CRYSTAL GLASS



muka insan-insan bertuah :)







minit mesyuarat





Hadiah Cabutan Bertuah yang dimenangi oleh aku..... terus bagi dekat Incik B nanti!!! hope he will like it :)


Rabu, 18 Mei 2011

Kursus Budaya KOrporat & HIV Updates 2011 Part 1

Ermm... pejam celik pejam celik tinggai bapa jam lagi ja tuk pendaftaran kursus budaya korporat & HIV updates yang akan diadakan di Delta Motel, Pantai Chenang...


Nervous tadak dah, walaupun ini kali kedua jadik urusetia kursus...
Tahun lepas men ikut ja apa yg urusetia senior len  wat..
Tahun neh dari mula dan abeh program semuanya haku kena amik tau dan buat.. mmg mencabaq sanubari tul..


Anyway aku doakan kursus neh berjalan dengan lancar dan menjadik ingatan manis paling terbaik wat pserta-pserta kursus kali neh.... Jumpa di sanaaaaaaaaaaaaaaaa



Jumaat, 6 Mei 2011

Cuti Hujung Minggu Yang Amat Bermakna

Memandangkan dari awal tahun lagi aku asik sibuk jer di ujung minggu menghadiri kuliah, makanya setelah habeh exam aku dengan sonotnya bergumbira menikmati cuti-cuti ujung minggu.


Semalam awal lagi my sis koling-koling gitau nak antaq anak-anak dia kat umah haku, ngasuh anak2 buah di hari cuti yang mendamaikan...


Lepas makan nasik lemak and golek-golek tengok citer kartun, my sis ajak kuaq g jenjalan & shopping.. wah I Like!!!


Lunch time, kami g ziarah MC DONALD kt Langkawi Fair... budak tecik neh sangat2 hepiiiii...






sonot sebab dapAt cawan SPONGE BOB




My lovely sis, KAK IDA




ALONG join together




wah manyaknyer mengkanan...




ne lah cawan SPONGE BOB ain tue...




Kami punya mengkanan




Kenyang makan, kami g shopping mopping kat sini lakkk...





wah 50 % diskaunnnnn?????? biaq BETULLLL!!!!



Bersama-sama budak tecik, AIN




Penuh satu troli...




tak muat dah bonet keta neh...




balik umah terus cepat-cepat decorate dinding umah ngan BENDA ALAH neh! cumelll sangat bila dah siap (hukhukhuk... PERASAN!!!)


Khamis, 5 Mei 2011

Makan-makan Part 1

Cuaca hari neh masih ujan di langkawi.... Plan nak miting Budaya Korporat pagi neh ditunda ke petang memandangkan tuan pengerusi g court case.. Hurm, alang-alang makanan yang diorder sampai awai maka kami suma terus melantak walaupun time tue baru pukul 12 tengah hari.. Lapaq punya pasaii + sejuk ekon + ujan lebat kat luaq : tunggu pa lagi??? telan ja lah Nasi Ayam spesel request dari ibu nandung, Munirah :)



orang first rasmi buka pelas nasik ayam.. :-)



ini lah nasik nyerr tuan puan...



cembikaiii (versi miesha)....



pakat-pakat pulun mai ambik makanan


Balik jer dari kerja, cepat-cepat g umah kak masha bagi surat nak g exam EO dan LO tuk beli buku exam.... 
Tetiba lak tekak tingin nak makan kopok lekor depan Maktab Mahmud, sebelum neh terperasan banner tulih kata ada jual kopok lekor area tue... cari punya cari, hampehhh!! tadak pon.. takkan dah pindah kot??!! konpius2x...
Jadik untuk mententeramkan perasaan, aku singgah makan mee goreng mamak depan sekolah tue...
Komen??? ermm,,, sedap walaupon sedikit pedas!!!



mee goreng ngan nescafe o ais



incik B punya --> megi goreng ngan nescafe o ais


On the way balik umah, singgah jap kat Hospital Langkawi. Nak jenguk kak azah yang admit kat situ. 
Sesampai jer kat wad, jenguk bilik dia cek in 2 hari lepas.. ehh katil dah kosong dan siap dikemaskini .?? cuak gak dok  memikir p manalah kak azah neh?? takkan pindah g wad len pulak kot!! Incik B tanya kat nurse yang dok nunggu kat kaunter tu kemana menghilangnya kak azah... rerupanya dia dah selamat balik umah.. malas nk g umah dia, tanak ganggu ketenteraman... biarlah dia bermanja ngan omak dia yang sanggup datang dari nogori nek eroplane bila tau kak azah jatuh sakit dan masuk wad...

So, untuk kak azah :------>>> semoga cepat sembuh!!!

Rabu, 4 Mei 2011

Aktiviti Best Di Ujung Minggu..... Part 1

Masa gambaq nih diambil,  suma warga langkawi sedang bergumbira menyambut Pesta Ayaq.... So pepagi lagik my sis, Kak Norma call ajak g teman dia ke Pantai Cenang... Anak perempuan kesayangannya, Aishah masuk bertanding dalam peraduan mewarna sempena Pesta Ayaq Langkawi 2011.


dah sampai tempat kejadian.. dok cari khemah pertandingan mewarna



miesha pon turut serta



semangat waja, pepagi buta dah terpacak kat pantai.. huhuhu




sempat g pose... aktibiti wajib



lapaq.. lapaq... pekena nasi lemak ngan coq keria dulu



miesha ngan aishah.. tekun mewarna (tak siap pon mewarna!! kata depa berdua, lenguh tangan.. huhuhu macam2 ada)



pemandangan pantai cenang, di pagi hari



lajak g underwater world




hala tuju di tengah hari... LUNCH @ MCD Langkawi Fair



Excited nk men bowling.. tak padan ngan kecik



bowling time!!!



muka2 penuh teruja



Aiman tak kesah... (eh nama betul dia mmg aiman tau!!), pulun makan dari mula sampai kami habih men bowling



suasana yg penuh happening



our team... :)



miesha sempat g... hurm,,,,