Selasa, 17 Januari 2012

AL - FATIHAH....

dariNya kita datang, kepadaNya kita pulang.....

salam takziah buat teman sekolej Pn Mastura Majid diatas kembalinya allahyarham suami beliau ke 

rahmatullah pada 16 Januari 2012 (Isnin)...

semoga roh allahyarham Zulkifli Sulaiman di cucuri Rahmat serta ditempatkan di kalangan orang-orang yang 

beriman... Amin ya rabbal alamin...

AL-FATIHAH

Jumaat, 13 Januari 2012

selamat bertunang anakku ;---->>> AZURA & ZAMRIN

Alhamdulillah anak sulung kakak haku selamat melangsungkan majlis pertunangan malam semalam 12 Januari

2012 (khamis)... tahniah 3x.......

So tanpa membuang masa, mari kita sama-sama menyaksikan gambaq-gambaq yang telah di "snap" oleh

jurugambaq bidan terjun neh yer (hehhehehe.. aku lah tue :) )....




Jomm.. Jommm.. Jommmmmmm...... ZAASSSSSSS  !!!!!






Lebih kurang pukul 5 petang kami sampai kat Kedai Pengantin Dne berdekatan Kamdar Kuah..

Memandangkan semua sedara mara yang ada sibuk dekat rumah menyiapkan majlis pertunangan, makanya 

haku lah yang menjadik dreabar bawak Zura pergi mekap dan beli barangan hantaran yang belum complete

 sepenuhnya.. hehhehe.. besaq gak noo tanggungjawab sebagai emak menakan nehh.. hihihihi








tadaaaa..... BERTUKARRRR... cantikk kannnn????

terus berubah wajah anak haku neh selepas dimekap oleh jurusolek profesional 





cantikkk sangat... i likee!!!!! senyum-senyum membawa BAHAGIA :)














sempat lagik snap gambaq bersama-sama Zura.. bukti !!! hehhehehehe









antara hantaran-hantaran yang disiapkan oleh pihak perempuan..... 

p/s: nampak sedap sangat kek tue sampaikan anak-anak menakan haku yang kecik-kecik menangis sakan 

bila hantaran bertukar tangan ke pihak lelaki.....

siap sebut ---->> pasaipa depa bawak balik kek kita???!!!! pasaipa depa ambik buah-buah kita???!!!

adushhh susahnya nak explain dekat anak-anak yang berumur 2-6 tahun neh... nanti mama beli lain kek yang

 lagik besaq noooo!!!







Zura bersama-sama hantaran kedua-dua belah pihak











acara menyarung cincin tunang... nebes giler muka Zura time neh....







SELAMAT BERTUNANG azura & zamrin
















posing gambaq BERTUNANG.. amboih bergaya sakan noooo!!!!











tak lepas peluang, kami pon bergambaq sakan ngan Zura yang cantikkkk ayu nehhh.....










semoga ikatan pertunangan kekal ke jinjang pelamin anakku :)











bergambaq dengan kedua-dua belah pihak........ NICE :)









Zura bersama-sama keluarganya..... ceria sakan muka family kakak aku, maklumlah dah nak terima "orang 

baru" dalam hubungan keluarga mereka.........



















sebagai emak menakan, aku doakan ikatan pertunangan ini kekal ke jinjang pelamin yer anakku, AZURA & ZAMRIN......

p/s: famiy kami dah siap wat list apa yang perlu disiapkan untuk majlis kahwin akan datang.....

hehhehehe... tak sabaq rasanya untuk turut serta memeriahkan persiapan ini :)












Rabu, 11 Januari 2012

wordless wednesday :)

CUTI-CUTI MALAYSIA 2011 - PAHANG DARUL MAKMUR

Ehem.. Ehem.... Ehemm...

Dah berganjak tahun baru ada hati nak update ceritera Cuti-Cuti Malaysia aku ke rumah kakak kesayanganku di Kuala Rompin, Pahang...

Saja peram lama-lama ceritera neh, bagi timbul balik ke"excited"an penutup percutian yang paling menyeronokkan bagi tahun 2011 yang lepas....

Cepat kan masa berlalu, pejam celik pejam celik dah masuk minggu kedua bagi tahun 2012.....
Tahun yang membuatkan aku bersemangat sakan untuk buat list tempat-tempat percutian yang bakal aku TERJAH lagi pada tahun neh.. nantikan update seterusnya yer tuan/puan sekalian....

Hah.. sudah-sudahlah membebel !!! Cemuih lak tuan/puan membaca entri nanti kan.. kan.. kann...

Jom,... meh ikut aku lihat apakah aktibi sepanjang percutian akhir 2011 aku yang lalu....

p/s: sowielah gambaq-gambaq tak berapa lawa sebab tangkap guna henpon 3310 ja :)






03/11/2011 (Hari Kedua)





Beginilah suasana pasar malam di Tanjung Gemok, Kuala Rompin.. tak jauh beza dengan pasar malam kat pulau kelahiran aku :)










emak mentua kakak haku sibuk dok pilih sayur-sayuran bekalan sepanjang 8 hari kami kat sana... 







Inilah hasil "SHOPPING MOPPING" kat Tanjung Gemok... sedappnyaaa nyum nyum















otak-otak peberet aku.... hah yang neh rasa best sket sebab rasa betul isi ikannya...
maybe sebab kedudukan pasaq malam neh berdekatan ngan laut, jadik senang lah peniaga-peniaga OTAK-OTAK neh dapatkan bekalan tuk buat menda alah ini.....
(hehehhehe.. pepandai jer aku buat dakyah!!)










sempat lagik bergambaq sakan kat parking keta pasaq malam...
agaknya kat sana orang-orangnya kurang ambik gambaq sakan kat area pasaq malam sampaikan semua pengunjung pasaq malam tue ushar pelik ja bila kami bergambaq....
siap bunyikkan hon dan jeling sakan bila tengok kami...
awat????








putu buluh yang mabelesssss... i lurveeeeee !!!!!









hah, yang neh aku kurang arif lah nama nya... sat-sat nak guna talian hayat ---->> nak kontek sesapa yang ble gitau nama kueh yang sempoii neh.... cepat tinggalkan no tepon., nanti cepat2 aku dail tanya apa nama kueh ini yerrr....






JAGUNG MANNNNNISS.. semanis tuan yang menjualnya..
nasib baik makcik yang menjual jagung neh.. hehehhehehhehehheheh...








KUIH PELITA...... sedaappp.. sedappp.. sedapppp

nanti klu mai lagik, nak p cari lain lah kat sini.....











MURTABAK..... OH MUBARAK... ehhhh.. ehhh.. silapppp..

MURTABAK lah....   :P













YONG TAU FU !!!!!!!!

yeaaa haaaaaaaaaaaaa... sapa yang tak suka makanan neh??? habaq mai sat kat aku !!!
memang tuan/puan akan tergolong dalam kumpulan yang kerugian sebab rasa yong tau fu amat amatlah....... TERBAEEEEKKKKK..................









sambung lagi ke ENTRI SETERUSNYA................................