Sabtu, 1 Disember 2012

jalan-jalan cari makan : KUETIAU SUP, LANGKAWI AIRPORT CORNER


Habis saja extended hours kat klinik malam tadik, aku terus ajak member klinik.. yan & linda pi carik char kuetiau sedap dua tiga hari neh dok terbayang-bayang mengkanan tue saja dalam kepala otak...

semangat berkobar-kobar darik pagi lagi nak pi serbu kedai char kuetiau yang paling best di padang matsirat neh,
malangnya... diulang sekalik lagi... malangnya....
kedai tue TUTUP!!!!!

Arghhhh.. gerammnya... awat lah tetiap kali aku mengidam teringin nak makan sesuatu mengkanan tue, selalu jer akan ada halangannya...
asik tutuplah.. habislah...
memacam adooooooo!!!!!

Demi memujuk perut yang makin berkeroncong..
aku ajak budak berdua tue menapak ke AIRPORT CORNER dekat kuarters baru kesihatang berdekatan lapangan terbang antarabangsa Langkawi (wah... ter"skema" lah pulak)


Jarak antara klinik ngan lokasi restoran adalah lebih kurang 2.5 kilometer/sehala...
jadik bayangkanlah punya berpeluh-peluh walaupun menapak memalam buta nak kesana....

Berbaju kurung memalam cenggini buat orang asyik dok ushar jer...
yelah, bukan ada kendurik pon memalam jumaat camneh...


:P

:)

^-^

















 linda & yan yang pertama kali mai menjamu selera kat sini....
muka excited nak makan... hikhikhik































inilah kedai makan AIRPORT CORNER yang berdekatan dengan bulatan padang matsirat..

kedai neh dimonopoli sepenuhnya oleh Rakyat Pattani, Thailand (mengikut pemerhatian mata kasaq aku)















hah.. yang lampu kelip kelap tu... 
tugu tanda bulatan Padang Matsirat








ayaq dah sampai...
jom hilangkan rasa haus dulu






Tiada ulasan: