Khamis, 15 September 2011

Melawat Anak Saudara Eksiden - Taman Kota Nelayan , Kuala Kedah


Tengah dok sibuk kat tempat kerja pada 8 September 2011 (rabu), emak aku tipon gitau  anak sedara aku, RUSLAN dok kat kuala kedah eksiden. Terkejut dibuatnya sebab baru dua tiga hari lepas depa bertolak balik ke kuala kedah setelah dekat seminggu mai berhari raya di langkawi. Emak ngan ayah aku dah panik sakan, yerlah cucu namanya pon.. tak sabaq-sabaq nak pi tengok time tue jugak. Tapi aku sabaqkan depa... kalau kami pi tengok hari tue jugak musti takble masuk sebab dia ditempatkan di Hospital Sultanah Bahiyah, Aloq Setaq. 

Akhirnya pepagi jumaat tue (nasib baik kerajaan bagi aku cuti!!), aku, emak, ayah, kak ida ngan abg man pi  jenguk Ruslan..

Sesampai jer di jeti kuala kedah,  kami diberitahu yang anak buah aku tue dah balik umah.

Selesai bersarapan... kami terus g Taman Kota Nelayan jenguk dia...





ini makanan orang sakit yer...




sempat lagi keluarga kakak ipar aku jamu makan tengahari :)



Memandangkan hari tue Jumaat, so ayah ngan abang man gi solat Jumaat kat masjid mergong...

Kak ida lak awal-awal lagik dah bagitau plan nak g shopping kat TESCO lepas antaq ayah ngan abg man ke masjid...




muka emak yang penuh ceria sebab dapat shopping






agak leceh bila kena masukkan barang-barang kat loker neh... dah la tunggu punya lama nak tukaq duit syiling 5 kupang ngan budak kaunter tue...





ayah ----->>> baju biru









wah banyakkk beg???!!! lupalah pulak yang shopping kompleks kat mainland tak bagi plastik bila hari jumaat ngan sabtu... kat pulau tadak lah pulak camneh... Natijahnya pakat beli beg lah supaya senang nak angkut barang masuk feri... untung TESCO








Sebelum balik pulau, kami singgah sekali lagi kat umah Ruslan.... 
Hajat ayah nak bawak balik cucunya ke pulau untuk berubat tak kesampaian sebab kata sedara mara kakak ipar aku " kat sini pon banyak orang yang ble mengurut patah-patah tulang"

Depa tak paham kot yang kame neh dok jauh di kepulauan...
bukan senang nak pi mainland tetiap hari mahupun minggu.....




anak sedara aku, ruhil ngan sepupunyer








antara tetamu yang bertandang melawat RUSLAN





RUSLAN... 
- patah tulang selangka
- patah kaki
- calar balar sana sini









ayah dengan besannyer








kasih sayang seorang tok wan














nantikan sambungan seterusnya   :)

Tiada ulasan: