Selasa, 5 April 2011

Jom Jalan-Jalan : Tanjung Dawai

minggu lepas, aku bawak budak tecik - Amisha neh ikut g class kat Sg Petani.... On da way balik ke Kuala Kedah kami sempat g jalan-jalan cari makan kat Tg Dawai...


ada gak kedai jual kain tudung,,, canteq amatt





ini lah dia Arked Tanjung Dawai... second time mai sini.. 1st time masa induksi 2006



tingkat bawah: juai makanan laut



kedai seberang arked, turut jual ikan masin






turun ja dari keta, terus dia terpa p kedai jual kacang-kacang neh!! siap beli dua bungkus.. besaqnya selera iecha



muka cam boring jer mamat neh layan karenah iecha




siap posing-posing ala-ala model gitu



iecha, yg pantang nmpak kamera


kuih peberet aku.. ntah nama hapa ntah



mkn kacang sambil ngadap pantai merdeka kt seberang sana


tak sabaq tunggu waitress mai amek order
(makan-makan kt arked tg dawai tingkat bawah)




jeti tg dawai, utk g ke pantai merdeka kena nek bot-bot neh



makanan yg simple... tp amat-amat seedaapp



uiks... takkan makan ayam goreng jer kot??




sekali dok ralit makan, ternampak biawak yg amat besaq sekali neh




biawak laut???


iecha yg teramat teruja bila nmpak "buaya"





kata iecha : "eh, boya neh masuk dlm lubang bwh kedai neh lah!!"



seberang sana ialah Pantai Merdeka yer tuan, puan



"alah, keciknya kacang neh!! ".. HURM, manyak komen sungguh ini budak tecik...


jeti tg dawai...






kucing pon kaluit dok p mai, p mai...



muka kenyang mkn kacang + ayam goreng



"wah, nak beli.. nk beli!!"...



kt sini banyak jual ikan bilis... ermm, sama macam kt langkawi jugak



pulun dok teruja..




sotong kering... yg mentah neh jugak lah budak tecik neh pulun nk makan.. hurmmm



ikan bilis... ikan bilis,,,



ayat iecha: "tangkap gambaq ceq dok tunjuk benda neh!!"













on da way balik dari tg dawai ke yan...



pemandangan yg tak pernah aku lihat.... isk3x lembu-lembu lak jdik guard kt kedai neh



steady jer muka lembu neh... memang hari-hari lepak kt kedai neh kot



iecha yg amat teruja... sanggup heret benda alah neh bawak balik ke pulau



budak garang yg asik gigit orang 



iecha yg semangat dok bercerita pada izzati...



finally.... :)




memandangkan kita skang dalam mood di Tg Dawai.. so maghi reramai kita hayati lagu peberet aku neh CINTA PANTAI MERDEKA

2 ulasan:

amy berkata...

kuih tu macam otak otak ja...sedapnyer...

nana_picanto83 berkata...

ye ker? tak dannk tanya makcik kedai tue, apalah nama kueh neh... hehhehe.. nnti klu p len, k.zna nk tanya.. :)