Jumaat, 18 Mac 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

17/03/2011@10.15 malam

aku ngan incik B pegi nengok cerita yang tengah hot kat panggung wayang skang neh "Hikayat Merong Mahawangsa" (HMM)... dari cerita kengkawan ngan anak sedara aku, Athirah, katanya citer neh best sesangat. So tanpa membuang masa aku teruskan jua hajat g nengok buah tangan Kru yang terbaru neh.


perangai yang xble ditinggalkan, tangkap gambaq... hah poster pon jadik lah

Kesimpulan yang dapat disimpulkan lepas nengok ceghita neh:-

  • syok sgt sebab sebelum masuk tgk ceghita neh, aku tatau hapa satu pon pasaii Merong Mahawangsa... muahahhah. suma memori masa blajaq kt skolah dulu dah total lost... nampak sgt2 kata makin tua
  • masa memula start ceghita, panggung senyap sunyi termasuklah segala bunyik suara dari filem HMM.. rerupanya bebudak kerja panggung tue terlupa nk bukak "suara"... isk isk isk camtu pon ada!!
  • tengah ceghita dok rancak, aku hampir-hampir terlelap.. wuishh agak boring penceritaan ini (pada pandangan aku la... klu korang suka, baguih la!!).. asik dok berpikiaq, bila lah ceghita neh nak habih ya? tak kusangka incik B pon turut berkata-kata, "cerita neh best, tapi slow sangat!! seb baik tak tidoq, klu tak wugi bayaq tiket... hehhehehe, tak baik kata camtu.. nanti kecik ati Yusry Kru :P
  • bila dah tamat, aku bangun ngan gumbiranya.. yes yes yes dah abih... hihihi... Anyway cerita neh baguih sbb kita dapat imbas balik cerita tentang sejarah Langkasuka... cumanya buat orang cam aku yang tak minat ceghita perang merang neh... punyalah seksa tunggu. Bila lah nk tamat.... hurmmm kesimpulannya, janganlah ajak aku g tengok cerita-cerita cam neh lagik. Wat rugi duit ja blanja tiket tuk aku :) 

3 ulasan:

nana_picanto83 berkata...

dah tengokkk... besttt!!!!!!

Citarasa Rinduan berkata...

salam ukhawah....
wah,,,,,,,terujanya nak tonton gak..ramai y kata mmg best,,
tapi k.ayu kn tunggu kat astro first jer kot,

ps:happy blogging

nana_picanto83 berkata...

astro first??? lmbt g kuaq kot k.ayu :)
citer neh besh cumanya tuk org yg kureng minat citer perang2 cam saya, agak kurang sket penghayatannya... :)
dah tengok nnti, komen lah samada best @ tak yer... :)