Selasa, 8 Julai 2014

jalan-jalan cari makan di Kedah : MEDAN SELERA (FOOD COURT) JETTY POINT PULAU LANGKAWI

Pertama kali aku mai makan tang neh, masa balik kampung bulan lepas..
Itu pun sebab nak menghabiskan masa menunggu adik aku mai ambik kat jeti so aku ngan along plan nak lepak mana-mana kedai makan di sekitar dalam terminal feri sesambil isi perut yang asik berdondang sayang..

Laju ja kami melangkah kaki nak masuk ke Restoran KFC tapi hasrat terbantut bila dengaq ada yang dok panggil-panggil nama aku, rerupanya pak menakan bau-bau bacang yang menegur..
Dia yang cadangkan kami cuba try test makan kat medan selera neh, katanya dah lama bukak tapi ramai yang tak perasan sebab kedudukannya yang agak jauh dari laluan masuk ke dalam terminal feri..

Sememangnya walaupun aku dan along anak jati Pulau Langkawi tapi kami berdua tak pernah tau pon kewujudan medan selera neh.. buat pe'rak jadik kot.. hahhahaha
Sebabnya asal sampai ja kat depan pintu jeti, dah ada orang yang sambut naik keta.. ececewahh perasan diva gituuu.. :P :P

Medan selera neh dulu adalah Kedai Barangan Watson's tapi dah tutup sebab tak boleh jalan bisnes kot memandangkan ke-tak-strategik-nya lokasi neh.. Jadik sebab tue la kot depa (JETTY POINT)  buat kedai makan-makan pulak..

Mengkalau ampa mai darik Dataran Helang, maka akan ternampaklah kedudukan Medan Selera neh di hujung sekalik berhadapan laut.. alah, dekat-dekat dengan 7-eleven tue lah...

Kat dalam Medan Selera neh ada macam-macam gerai yang jual berbagai-bagai jenis makanan, ampa nak makan nasik arab ka, sizzling ka, western ka, kebab ka, nasik ayam ka... bla.. bla.. bla...

ampa pilih ja, MURAH DAN SEDAP makanan tang neh.. gerenti puas hati
(yang neh komen darik selera tekak aku tau !! :) )




aku order BURGER ja malam neh, nak DIET konon... 

:P

:P






Suasana dalam medan selera neh seejukk-seejuk ekon, persekitaran pon bersih.. 
part paling menarik ialah kerusi meja hat pada pandangan mata aku super sempoii neh..
nampak agak SANTAI ja..






hah, yang neh along punya..
LAPAQ teruk neh sampai xdan nak tangkap gambaq makanan.. kuikukuikuikui






yeay, yang ditunggu dah sampai !!!
emak sayang mai ngan adik aku, Iecha dan Kimi..

so kami pakat-pakat Dinner tang tue ja lah malam neh...




Ibu dan Kimi (eh, baju sama warnalah ngan meja & kerusi)




neh Nasik Arab pilihan emak...



Kimi dapat minum ayaq Mountain Dew neh pon dah pecah kepala.. hahahahhaa
takmau makan apa-apa dah :P





Iecha pilih Nasik Goreng Paprik, seb baik tak pedaih.. bole makan bagi abih noo cayangg 
:)
:)




Emak tengah tekun menghabiskan Nasik Arab yang super banyak itu..

NYUM-NYUM-NYUM










Neh suasana dalam medan selera, bersih..cantik..dan santaiii... !!!!





Kimi akhirnya mohon order makanan peberet dia, KENTANG GORENG..










Bersama adik & emak tersayang..
LOVE BOTH OF U VERY-VERY MUCH




Pemandangan dari luar Medan Selera..
Kat depan tue laut dan jalan sikit ampa bole pi tangkap gambaq ngan Helang Gergasi (DATARAN LANG)

moga berjumpa lagi :)

1 ulasan:

Asmin Fahmi berkata...

Assalamualaikum,

Salam perkenalan. Sedap-sedap nampak food tu. Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com