Isnin, 17 Oktober 2011

PELIK TAPI BENAR : CHICKEN CHOP PALING MURAH DI LANGKAWI

Balik jer dari kerja pada pukul 9 malam memandangkan minggu neh aku kerja extended hours dari 7.30 pagi hingga 9.00 malam, terus aku pecut kereta untuk balik ke Home Sweet Home kat Pekan Kuah.

Tetiba perut rasa lapaq walaupun dah melantak memacam makanan masa kat klinik tadik.
Tanpa buang masa aku ajak ALONG ATHIRAH  singgah makan kat kedai yang memang selalu aku ushar bila balik kerja malam. Ushar ajer lah sebelum neh memandangkan aku malu nak singgah makan kat situ bila lalu sengsorang. Kedai neh memang selalu menarik perhatian aku kerna bila lalu kat tepi ja, tengok berderet-deret kereta yang parking kat tepi bahu jalan kedai tue. Lampu lip lap yang berona roni menambahkan ke"best"an bila aku jeling-jeling manja tengok kedai berkenaan....

Hajat di hati nak makan Char Kue Tiow memandangkan aku tengok macam menu tue yang paling glemer kat situ. Malangnya tersentap lah pulok...... bila mamat yang amek order tue gitau depa dah tak  jual lagi  char kue tiow sebab kurang mendapat permintaan. Hampeh!!! tidakkah depa tau itu memang makanan peberet dan selalu menjadi igauan aku. Kat Langkawi neh susah giler nak cari kedai char kue tiow tetambah nak yang sedap cam kat Sungai 2, Penang... (amboih amboih promosi nampak!!!)

Jadik untuk tidak menambahkan kesentapan di hati, aku pilih Chicken Chop. Fullamakkk... tak percaya giler-giler  bila tengok kat menu harga makanan tersebut. Sungguh tak sangka sampaikan aku tanya berkali-kali kat mamat yg amek order tadik.... "eh, betul ka harga dia camneh???"... Manalah tau kot-kot overdose berkerja buat aku nampak tak ketahuan pasai harga tue. Beria-ia mamat tue cakap.. "Betul.. memang harga Chicken Chop kat sini RM4.50" Diulangi pembaca-pembaca sekalian semua, RM4.50!!! Mana nak carik rega makanan barat serendah tue kat mana-mana ceruk Langkawi neh. Kalau ada, habaq mai tang mana... Esok gak aku pi carik!!!

DUP..DAP...DUP DAP... menunggu dan menunggu...

Sungguh bertuah nasib kami berdua kerna pelanggan yang nak buat order selepas kami gigit jarik....

Makanan kat sini semua dah habis dijual atau dengan skipping London nyer aku berkata... SOLD OUT walaupon jam baru menunjukkan pukul 9.40 malam... Untuk perhatian semua, kedai neh dibuka mulai 5.00 petang....


 Tertunggu-tunggu jugak aku nak tau sedap tahap manalah sangat sampaikan habis semua makanan yang dijual di sini... Apa rahsianya sampai pelanggan sanggup beratur panjang menunggu untuk TAPAU mengkanan kat situ...








Jeng.. jeng.. jeng.. airnya udah sampei yer...
LIMAU AIS yang sejukkk dan teramat sedappp....





TARAAAAA.....

Inilah Chicken Chop yang berharga RM 4.50 tue yer tuan/puan sekalian





muka keletihan gegiler... merelit dan kurang tenaga.. hahhahahha






Pulun makan sampai takdan nak tengok kiri kanan...








Alamak... licin sudahhhhhhh......










Keseluruhan harga makanan yang kami berdua makan hanyalah RM11.00...

Memang murah sesangat rasanya.... Yelah Air Limau Ais RM1.00x2:RM2.00 dan Chicken Chop RM4.50x2 : RM9.00 lalu menjadi harga sebanyak RM11.00...

Amat-amat berbaloi rasanya makan kat sini...

SEDAP, MURAH DAN MENYELERAKAN...


p/s: sesapa yang nak tau peta ke kedai neh, sila bayaq pengeras kat aku dulu yer...
bukan apa!! habuan nak pi melabur duit selalu kat kedai neh.. muahahaha

6 ulasan:

PPDA SMK TUNKU PUTRA, LANGKAWI berkata...

sodap...sodap...sodap....heehehehehe... memang terbaikkkk dongggg......

Tanpa Nama berkata...

Jom pi mkn!

(fr CKH)

mumma_haziq berkata...

tang mana ni kak zana..nak p try gak la.....

nana_picanto83 berkata...

dr CKH: JOM2X... dgn syarat u blanja!!

zawna berkata...

Salam Akak,says nnt nak pergi ke Langkawi.. She Ade tbaca entries mcm ne dia blog Len ,tp mlangnyew name Kedai dan lokasi nyew masih rahsia.. Sya harap Sgt dpt tau detail ttg Kedai ne.. Sgala maklum balas akk amt she hargai

nana_picanto83 berkata...

Wsalam maaf bru prasan ada ulasan.. Huhuhu..
Kedai neh dekat area bayas.. Nama kedai Uncle Bob Chicken Chop.. Kalau carik dalam foursquare pon ada.. Welkem to lkawi :-)